El Club es troba en el punt més crític de la seva història. Davant d’aquesta situació, cal pensar i reflexionar per diagnosticar quins problemes tenim. Des de El Cor Blaugrana plantegem una sèrie de propostes per superar els problemes i convertir-los en una avantatge. 

Els hem classificat en 3 apartats, Institucional, Esportiu i Patrimonial, i Econòmic. Creiem que són els pilars bàsics sobre els que s’ha de fonamentar el Futur del Barça

Apartat Institucional

La institució del Futbol Club Barcelona ha demostrat en el passat tenir un arrelament social molt fort en el territori i en els llocs on actua. Sempre des de la vessant més popular i fugint d’elitismes, s’ha treballat per actuar en llocs on més ha calgut. La primera línia i el primer exemple era el tracte que hi havia amb els socis, els propietaris del club. Avui dia, sembla quelcom a despreciar i fer desaparèixer, però cal tenir en compte l’essència per treballar en el futur.

Apartat Esportiu i Patrimonial

Un club esportiu és un club que basa la seva activitat en l’esport. El Barça té moltes disciplines i modalitats esportives i això l’enriqueix. El valor de la institució, el seu patrimoni, són els propis esportistes i el rendiment que es treu en cada competició; són la part essencial del patrimoni. Cal fugir de la gestió empresarial i retornar a la gestió esportiva per refer els fonaments que ens han fet ser qui som. El patrimoni no són els diners, són els esports i qui els practiquen.

Apartat Econòmic

El Barça no és una empresa dedicada a produir beneficis econòmics. És un club esportiu dedicat a l’esport, a fer que la gent el practiqui i l’admiri. Per això, cal fugir de models empresarials basats en la generació de diners i abraçar la generació de valor, un valor que surt de l’esport de base i un model d’excel·lència esportiva. Els diners s’obtenen sempre des d’aquest prisma, i s’ha d’utilitzar per invertir en el millorar la vessant esportiva, no en empreses allunyades d’això.