El passat dilluns vam enviar un escrit al Club, insistint en la nostra proposta per augmentar el nombre de seus electorals, ja que era la data límit, sense rebre cap resposta. A conseqüència de la posició intransigent que ha pres la Gestora, més de 50.000 socis quedaran exclosos del procés electoral, amb el ris de no poder votar.

Més del 50% de socis són a fora de la ciutat de Barcelona i d’aquests, només un 11% d’aquests tindran accés a un punt de votació. El fet d’estar esperant a la resposta del Club en el recompte del vot per correu per separat, no podem saber d’on són aquests 20.000 socis que votaràn per correu, per tant, s’extrapolen restant del total. Això suposa més de 50.000 socis (40%) queden exclosos de la votació.

En aquest escrit, recordàvem una sèrie de propostes sota el nom de MultiseusFCB que vam enviar al Club per facilitar l’accés de la majoria de socis al procés electoral, davant el previsible confinament comarcal. Com ja vam comunicar a la nostra web, el club va rebutjar-les emprant una mentida flagrant: “les autoritats desaconsellen les seves propostes”. En realitat, les autoritats MAI han desaconsellat al Club posar més seus de votacions. Així, un cop més, comprovem que la Gestora no compleix amb la seva paraula, de fer tots els esforços per facilitar la participació, en unes eleccions que haurien de ser un punt d’inflexió en la història del Club.

Des de El Cor Blaugrana, hem intentat tot per aconseguir màxima participació i transparència a les eleccions vinents. Hem instat que posin més seus, i hem demanat un recompte separat pel vot per correu. Tot i els nostres esforços, a una setmana de la jornada electoral, l’única opció que veiem possible, és votar amb el full d’autoresponsabilitat. Encoratgem a tots els socis a utilitzar aquest mètode per anar a la seva seu electoral i exercir el seu dret inalienable de vot.

Ara, exigim al Club que arribi a un acord amb la Generalitat, perquè els socis puguin utilitzar aquest document per votar. Si el dia 14 de Febrer es va cridar a votar a un cens de 5.5  milions de persones amb total normalitat, uns pocs milers han de poder fer-ho el dia 07 de Març. En cas que la Gestora no faci el que ha de fer pel bé de la democràcia en el Club, demanem un compromís públic als candidats Victor Font i Joan Laporta, que si són escollits president, el Barça doni cobertura legal en el cas que algun servidor públic s’extralimiti i sancioni algun soci pel simple i democràtic fet “d’anar a votar”.

Hem preparat un vídeo resum de les nostres propostes de #MultiseusFCB. Aqui el podeu mirar! 🔥

Les propostes de #MultiseusFCB, i la resposta incomprensible del Club, tot aqui