Des de El Cor Blaugrana continuem amb la nostra tasca propositiva, amb la intenció de fer que les eleccions a la presidència del FC Barcelona siguin participatives i transparents, seguint el lema ‘Més que un Club’ i la tradició democràtica del Club. Ara ho fem amb una proposta pel vot per correu.

Fa uns dies vam enviar un escrit a la Junta Electoral, demanat el recompte del vot per correu de manera separada. 

La nostra intenció és aconseguir que tota la massa social blaugrana, socis i milions d’aficionats que estem pendents d’aquestes eleccions, puguin confiar en la transparència d’un procés que s’implementa per primer cop en la història del Club. Més de 22.000 socis han optat per aquesta modalitat i creiem que és essencial, pel futur democràtic del Club, la utilització d’aquest sistema que sense dubte facilita la participació de socis amb restricció de mobilitat. 

En concret, hem demanat a la Junta, la comptabilització i comunicació, per separat, dels resultats dels vots rebuts per correu de la resta de vots del procés. Fem aquesta sol·licitud per dues raons principals. La primera, detectar oportunitats de millora: és important conèixer la quantitat total de vots rebuts, en comparació a la quantitat de peticions, per  definir la necessitat de revisar el procés, en cas que la proporció de vots rebuts sigui baixa. I la segona, fer un exercici de transparència: aquestes eleccions són una gran oportunitat per demostrar la transparència al Club, valor que ha perdut massa importància els darrers anys. Pel futur del Barça, és essencial que torni la confiança en les institucions i els processos interns. Això només es fa amb transparència. 

El Club ja ha filtrat a la premsa, la setmana del 08 de febrer, que no faria recompte per separat. Encara que aquesta sigui la seva intenció, creiem que és essencial pel futur del Club, fer tots els esforços perquè aquest nou sistema de vot sigui el més transparent possible. Demanem al Club doncs, eliminar qualsevol tipus de suspicàcia, fent el recompte del vot per correu per separat del vot general.

Podeu llegir l’escrit presentat al Club, fent clic aqui:

Recordem que també hem fet arribar al Club la nostra proposta per ampliar la cobertura territorial del vot presencial, la #MultiseusFCB. Aqui podeu revisar-la. Insistirem amb ella encara que hem rebut una resposta negativa, a pesar que el Procicat ha aprovat propostes de més seus electorals, com ja ho ha fet a les eleccions de Catalunya del 14 de febrer 2021.