Fa dues setmanes, El Cor Blaugrana vam enviar una proposta al FC Barcelona, per fer crèixer la quantitat de seus de votació des de les 6 que manté el Club avui, a com a mínim 14 seus. No hem rebut resposta encara i com veiem que el procés electoral continua, hem volgut fer una proposta adicional. Aquesta és la de tornar al pla original pel vot de censura, que contemplava 21 seus electorals, 13 a Catalunya, i 8 a la resta de l’estat espanyol. Aquest pla tenia un temps d’implementació de 15 dies i ja va ser revisada pel Procicat, segons va dir la junta anterior, de l’ex president Josep Maria Bartomeu:

Les tretze seus catalanes, que van ser escollides pel Club el passat mes d’octubre,  eren: Barcelona (Camp Nou), Lleida, Tarragona, Girona, Tortosa, Vilanova del Camí, Manresa, Mataró, Vic, Vilafranca del Penedès, Sabadell, Terrassa i Granollers. Els avantatges d’aquesta proposta són importants, entre ells, els següents: 

  • Es diversifica més les seus electorals en territori català, passant de les sis actuals a tretze. Millora la participació i alhora augmenta la seguretat sanitària. 
  • Proposta ja treballada per la junta anterior i, per tant, ja és coneguda pel Procicat. 
  • La rapidesa d’implementació: És una proposta que només necessita quinze dies per poder-la implementar, temps més que suficient per poder-la aplicar el dia 7 de Març. En aquest punt volem recordar també les declaracions de l’expresident JM Bartomeu: “La comissió va celebrar diverses reunions en què sempre vam informar d’una condició bàsica: necessitàvem l’aprovació del protocol del vot amb un mínim de 15 dies d’antelació per disposar del temps necessari per a completar la logística necessària per a una organització tan complexa.”

Creiem que continua sent absolutament necessari, per l’evolució de la pandemia a Catalunya i l’estat espanyol, es consideri fer crèxier el número de seus electorals. Hem de recordar la distribució del cens de socis del Club, que indica que el 93% de la massa social es troba a Catalunya

Fa uns dies el Club ha oficialitzat l’ús d’una modalitat de vot no presencial, que és el vot per correu. Creiem que és imprescindible complimentar-lo amb més seus electorals repartides per tot el territori. Tradicionalment el vot per correu no suposa una millora substancial de la participació. No és un procés immediat ni ràpid, sol ser un procés carregós on s’han de fer gestions prèvies per poder arribar a votar. 

La principal raó per complementar amb més seus pel vot presencial, és que en les pròximes dates, també tindran lloc les eleccions a la presidència de la Generalitat, fet que suposa que se superposin els dos processos electorals. Un escenari gens descartable seria que Correus, enmig del procés, al·legués problemes logístics que no féssin possible el vot per correu pel dia 7 de març. Si la xifra total de socis que utilitzaran aquest procediment és alta, és IMPRESCINDIBLE tenir activada la proposta de #MultiseusFCB, donat que les probabilitats que correus pugui col·lapsar amb dues eleccions simultànies augmentarien exponencialment. 

Podeu trobar el document complet en PDF per la proposta de les 21 seus, i també l’annex amb els recintes que considerem més adequats per fer les votacions a cada seu. 

Fa uns dies, des del Club ens han respòs. Podeu llegir la seva resposta fent clic aqui.