Davant la carta de l’ex-president del FC Barcelona, publicada als mitjans de comunicació el dia 13 d’agost de 2021, des de El Cor Blaugrana manifestem el nostre absolut estupor, pero cap sorpresa, quan encara no fa 1 any de la seva sortida forçada del club, l’ex-president continua sense reconèixer ni acceptar la seva responsabilitat amb la situació actual.

Des del passat 7 d’octubre, ell i la seva directiva tenien coneixement que les més de 20.000 signatures van ser validades. D’ençà i en 20 dies, van actuar per retardar sistemàticament el vot, raó per la què com a grup vam enviar una denúncia interna per falta greu als estatuts. Ell i la seva junta directiva, van impedir de forma flagrant la realització del vot de censura. No va ser per beneficiar ni protegir la salut dels socis i sòcies, doncs el Procicat va donar el vist-i-blau, a més que durant aquells moments es duien a terme votacions massives a diferents llocs com Brasil, Estats Units, Xile, entre d’altres. El seu únic objectiu amb aquesta actuació va ser per entrebancar el procés.

D’altra banda, les seves afirmacions que donen per entès que el seu mandat va deixar dos opcions d’ingressos a la següent directiva, són absolutament coherents al seu comportament com a president de l’entitat. La proposta d’acceptar 350M € d’un inversor a la Superlliga, sense tenir un model de negocis ni ingressos clars, era una mostre més de la visió a curt termini i absència de capacitat gestora que va voler expandir inclòs més enllà del seu mandat. La proposta de vendre actius del club, l’anomenat Barça Corporate, era una mostra més. Perdre valor de futur per cobrir deutes acumulats del present, que ells mateixos can generar amb una gestió descuidada per no dir negligent, sense estratègia, que va destruir completament el que érem com a club.

Per tant, queda clar que aquestes dos fonts d’ingressos van ser inventades per cobrir despeses que ja s’havien realitzat d’una manera irresponsable i sense cap estratègia, característica del seu mandat. Està clar que, en no considerar aquestes dos alternati es, finalment s’hagués mostrat l’impacte real de l’últim any de gestió de Bartomeu i la seva directiva. Afegir l’estupefacció per la capacitat de conèixer el futur a mesos vista la oferta de Tebas i CVC, donar que és a juliol quan la fan pública però Bartomeu suposadament la considera a octubre de l’any anterior. 

La carta que hem llegit, no només reafirma que vam encertar en promoure la moció de censura el 2020. No ens podem imaginar qje hagués passat si Bartomeu hagués acabat el seu mandat. Afortunadament, i gràcies a milers de socis i sòcies, i milions d’aficionats, no ho vam permetre.

Bartomeu va sortir perquè el vam treure. De la mateixa manera que vam iniciar aquest procés, ara continuem treballant perquè mai més ni ell ni els seus directius es puguin apropar al Club. Hi estem treballant amb vàries iniciatives, una d’elles és estar personats com acusació popular al judici del cas “Hans”, popularment conegut com Barto Gate.

Finalment, fent nostres les paraules que JM Bartomeu va dir l’any 2008 “El president del FC Barcelona hauria de demanar perdó als socis”, li demanem que faci públic i prediqui amb l’exemple, el més aviat possible, les seves disculpes a tots els socis pels següents motius:

 • El sobrecost inexplicable de 15M€ en l’operació del fitxatge de Griezmann, que segons informacions periodístiques, una persona de la seva confiança va participar
 • Ser, juntament Sandro Rosell, responsable directe que el club com entitat jurídica tingui dos delictes penals de frau fiscal, que va tenir lloc en la irregular contractació de Neymar.
 • Anunciar a través del cap dels serveis jurídics Roman Gómez Ponti: “Anem a depurar responsabilitats. Tenim un full de ruta, ratificar aquest acord i el club ha de determinar qui són els responsables d’aquest error de planificació. I s’informarà al respecte. No és un punt i final. Hi ha una pèrdua patrimonial. en cap cas quedarà en res “ i passats més de cinc anys no haver fet res del que van dir que farien
 • Pressionar al president de la mesa del vot de censura, enviant-li cartes posant en dubte la seva independència
 • Posar tots els impediments per retardar i anular la celebració del vot de censura, fins i tot anant a la Guàrdia Civil a posar una denúncia surrealista per aconseguir-ho
 • El fitxatge exagerat de múltiples jugadors pel segon equip, la major part d’ells provinents del mercat brasiler
 • Ser el responsable de la contractació d’una empresa de monitorització de xarxes socials, que van crear i alimentar perfils que es dedicaven a contestar i fins i tot difamar a diferents persones de l’entorn i el Club, entre altres: Pep Guardiola, Victor Font, Gerard Piqué
 • No respectar la decisió presa en votació en la reunió extraordinària de junta directiva del febrer del 2020 arrel de l’escàndol #Bartogate on es va decidir per majoria avançar les eleccions
 • El pagament d’una inexplicable indemnització de 1,5M€ al club esportiu Laietà per unes presumptes molèsties durant la construcció del nou palau blaugrana. 
 • Ser el responsable màxim perquè el millor jugador de la història del club enviés un burofax la temporada passada sol.licitant la seva marxa. Una decisió que va canviar quan el president va deixar l’entitat
 • Les operacions contables d’intercanvi de jugadors per compensar pèrdues a curt termini a canvi d’endeutar l’entitat a llarg termini, unes operacions que si bé poden ser legals, son de dubtosa naturalesa ètica proporcionades per una mala gestió econòmica per poder evitar pèrdues contables

Esperem que el diumenge passat hagi sigut l’últim capítol de la seva gestió nefasta amb la sortida del nostre capità a conseqüència de la seva gestió.

És des d’aquest moment que el nostre grup manifesta i reitera la seva disponibilitat per ajudar a la reconstrucció del FC Barcelona.